Oude diesels mogen centrum Utrecht niet in

 In Nieuws

Wil je van je auto af? wij halen je auto op!
  Vul uw tellerstand in:


  Naam


  Telefoonnummer

  Uw voordelen

  • Verkoop uw auto veilig en snel
  • Een realistische, marktconforme prijs
  • Wij halen persoonlijk de auto bij u op
  • Direct geld en het RDW-vrijwaringsbewijs
  • 24 uur per dag uw auto aanmelden

  Utrecht auto verkopenEr bestond al een milieuzone voor vrachtwagens op verschillende locaties. Een milieuzone is een gebied in de binnenstad van grote gemeenten waar de toegang voor vrachtwagens die te veel fijnstof en stikstofoxiden uitstoten beperkt is. Het doel van de milieuzone is om de luchtkwaliteit aan de normen te laten voldoen.

  Maar sinds 1 januari 2015 is er ook een milieuzone voor andere diesels in de stad Utrecht, die niet alleen geldt voor vrachtwagens, maar ook voor personenauto’s en bestelwagens. Dit betekent dat dieselvoertuigen met een DET (Datum Eerste Toelating) van voor 1 januari 2001 de zone niet in mogen. U kunt de Datum Eerste Toelating aflezen op uw kentekenbewijs.

  “Oudere personen- en bestelauto’s op diesel en vrachtauto’s worden in de milieuzone geweerd, omdat zij veel vervuilende uitstoot veroorzaken. Het weren heeft een groot effect op de luchtkwaliteit.”

  Handhaving

  Utrecht milieuzoneHandhaving wordt in Utrecht gedaan met behulp van camera’s, flitsauto’s en toezichthouders, die auto’s registreren die de milieuzone niet in mogen. Overtreders krijgen een boete via het CJIB, van 90 Euro.
  De camera’s bij de invalswegen naar het centrum van Utrecht fotograferen elk nummerbord. Wie een te oude auto heeft ziet dan een paar honderd meter verder een rode ‘Nee’ oplichten: U mag de milieuzone niet in. Tijdens de eerste maanden kregen overtreders alleen een waarschuwing, maar sinds april worden er ook bekeuringen uitgedeeld en staan er langs alle wegen speciale verbodsborden.

  Subsidie en ontheffing

  Utrecht biedt subsidies voor het slopen en vervangen van personen- en bestelauto’s, taxi’s en zakelijk gereden personenauto’s. Daarnaast kunnen bewoners in sommige gevallen ontheffing aanvragen om toch de milieuzone in te rijden. Volgens de Gemeente Utrecht zijn er sinds begin dit jaar al duizenden subsidieaanvragen gedaan. Volgens de Gemeente heeft zo’n 2 a 3 procent van de autobezitters in het centrum van Utrecht een te oude auto.
  De milieuzone geldt ook voor toeristen, zelfs buitenlandse toeristen. Ze kunnen dezelfde waarschuwingen zien, zegt de Gemeente. Maar bezitters van oldtimers ontspringen wellicht de dans: als hun auto veertig jaar of ouder is, valt die onder een ontheffing.
   

  Recommended Posts
  bijtelling 2016