Bergers tegen files

 In Blog, Blog bedrijfswagen

Wil je van je auto af? wij halen je auto op!
  Vul uw tellerstand in:


  Naam


  Telefoonnummer

  Uw voordelen

  • Verkoop uw auto veilig en snel
  • Een realistische, marktconforme prijs
  • Wij halen persoonlijk de auto bij u op
  • Direct geld en het RDW-vrijwaringsbewijs
  • 24 uur per dag uw auto aanmelden

  Er zullen meer bergers tegen files worden ingezet, zodat de wegen sneller vrij zullen zijn na ongevallen.

  De Minister van Infrastructuur en Waterstaat gaat meer bergers posteren op strategische plekken langs de snelweg. Ook komen er meer weginspecteurs. Die laatste zullen toezien op de berging en de weg weer vrijgeven of het verkeer omleiden. Zo wordt gehoopt de files door ongevallen en pech te verminderen.

  Minister van Nieuwenhuizen wees er op dat één op de vijf files wordt veroorzaakt door een ongeval. “Je denkt allemaal wel eens: moet dat nou, zo’n lang stuk met rode kruizen en wat duurt het lang.” De bergers en inspecteurs moeten ervoor zorgen dat wrakken en brokstukken sneller zijn opgeruimd. Ze kunnen ook kijken of het juist slimmer is om te wachten tot na de spits.

  De Minister komt dit voorjaar met maatregelen die op korte termijn de verstopping van de wegen wat moeten verlichten. Ze heeft daarvoor 100 miljoen euro klaar liggen. Sinds de economie weer op stoom is, groeien de files weer hard.

  Extra inspecteurs en bergers tegen files op A1 en A6

  Vooral de A1 en de A6 zullen extra bergers tegen files krijgen, en ook extra inspecteurs.
  Het verkeer op de snelwegen is in drie jaar met meer dan tien procent toegenomen. Door drukte ontstaan files en ongelukken.
  Op de snelwegen A1 en A6 gaat Rijkswaterstaat extra inspecteurs en bergers tegen files inzetten. Dus om het fileprobleem op te lossen en het aantal ongelukken te verminderen. Het extra toezicht bestaat uit inspecteurs die in de buurt rondrijden en extra bergers, bedoeld om het verkeer sneller op gang te helpen na files of ongelukken.

  Reden voor de files en ongelukken is een flinke toename van het verkeer op de A1 en A6. “Het gaat om een toename van meer dan tien procent in drie jaar tijd, terwijl we normaal gesproken uitgaan van een groei van 1 à 2 procent. We hadden ingeschat dat het vanuit Almere met zo’n 2 of 3 procent zou toenemen, maar het is dus flink drukker geworden”, aldus een woordvoerder.

  bergers tegen files

  De extra inspecteurs moeten ervoor zorgen dat incidenten sneller worden afgehandeld, waardoor files sneller oplossen. Bij de ochtendspits zal daarnaast een extra berger klaarstaan op de A6 bij Almere Havendreef. Ook zal de politie bij grote drukte en vertragingen vaker controleren op sluipverkeer. Met name op op- en afritten wordt gekeken of weggebruikers zich aan de regels houden.

  Tijd is geld

  Één minuut sneller afhandelen scheelt 4 minuten file. Op de snelwegen gebeuren zo’n 30.000 ongevallen. Volgens een rekenmethode van RWS kost elke minuut file per rijbaan € 30,- per minuut en volgens een Amerikaanse vuistregel scheelt elke minuut snellere afhandeling van een ongeval 4 minuten file. Voor bedrijven die veel met bedrijfswagens op de weg zitten is tijd uiteraard ook geld. Hopelijk zal het hen dus ook tijdwinst opleveren.

  Recent Posts