Diesel- of benzineauto verkopen en elektrisch gaan rijden

 In Nieuws

Wil je van je auto af? wij halen je auto op!
  Vul uw tellerstand in:


  Naam


  Telefoonnummer

  Uw voordelen

  • Verkoop uw auto veilig en snel
  • Een realistische, marktconforme prijs
  • Wij halen persoonlijk de auto bij u op
  • Direct geld en het RDW-vrijwaringsbewijs
  • 24 uur per dag uw auto aanmelden

  Over naar hybride of elektrisch en uw huidige diesel of benzineauto verkopen?

  benzineauto verkopen om elektrisch te gaan rijdenVolgens het ECN zullen we dit vanaf 2035 massaal doen. Momenteel zijn er zo’n 50.000 elektrische voertuigen in Nederland, volgens de Bovag. Maar het Energie Onderzoek Centrum Nederland (ECN) heeft een onderzoek gepubliceerd en een stappenplan gepresenteerd, waarmee de CO2-uitstoot van de EU drastisch moet worden verlaagd.

  “Alle vanaf 2035 nieuw verkochte personenauto’s in de Europese Unie zullen elektrisch worden aangedreven.”

  De bovenstaande mededeling is één van de opvallendste van het plan van het ECN.

  De belangrijkste reden voor deze stevige uitspraak is dat de CO2 uitstoot van de Europese transportsector met 60% zal moeten afnemen. Deze 60% vermindering moet in 2050 bereikt zijn.

  Plan

  Vrachtwagens, vliegtuigen, schepen en treinen zullen maar beperkt bijdragen aan de reductiedoelstelling omdat zij nog conventionele brandstoffen zullen blijven gebruiken, zegt ECN. Daarom moeten alle personenauto’s en bestelauto’s in 2050 emissievrij rijden op duurzaam geproduceerde stroom en waterstof-brandstofcellen. Zodat de reductie van 60 procent gehaald kan worden.
  Het duurt zo’n 15 jaar voordat het hele wagenpark vervangen is. Dit is de reden dat 15 jaar voor 2050, namelijk in 2035 er alleen nog maar elektrische auto’s nieuw te koop zullen zijn.

  Infrastructuur

  De Europese overheden moeten voor die tijd wel zorgen dat er een geschikte infrastructuur is om elektrische auto’s op te laden, en het elektriciteitsnet moet erop berekend zijn. Het plan spreekt ook over waterstof-brandstofcellen en waterstofstations. Verder moeten ook de stekkers en andere benodigdheden in heel Europa dezelfde standaard hebben.
  Laadpalen en waterstofstations zouden op slimme locaties bij benzinestations of winkelcentra moeten komen, waar dienstverlening kan worden gecombineerd. Bij nieuwbouw dient volgens het rapport nu al rekening gehouden te worden met elektrisch rijden, bijvoorbeeld door aanleg van leidingen of aansluitingen voor laadpunten in parkeergarages bij wooncomplexen.

  Massaal aan de elektrische auto

  Al met al ambitieuze plannen. Zouden we in Nederland en in de hele EU inderdaad over 20 jaar geen auto met verbrandingsmotor meer hebben of zien rijden? Massaal aan de elektrische auto?
  Er zijn er nu zo’n 50.000 elektrische voertuigen in Nederland. Misschien bent u ook wel van plan er een aan te schaffen!

  Nu uw diesel- of benzineauto verkopen?

  Gaat u nu al elektrisch of hybride rijden en wilt uw benzineauto of diesel verkopen? Bel Auto Inkoop Company Scheffer voor een bod: tel 085-7600144. We halen de auto bij u op, op een datum en tijdstip die u schikken.

  Lees meer over uw auto verkopen.
   

  Recommended Posts
  auto-van-de-zaak