Wil je van je auto af? wij halen je auto op!


  Vul uw tellerstand in:

  Naam

  Telefoonnummer

  Uw voordelen

  • Verkoop uw auto veilig en snel
  • Een realistische, marktconforme prijs
  • Wij halen persoonlijk de auto bij u op
  • Direct geld en het RDW-vrijwaringsbewijs
  • 24 uur per dag uw auto aanmelden

  Een auto total loss verkopen

  Zelfs al is uw auto total loss, dan heeft deze nog wel een restwaarde. Daarom doen wij graag een bod op uw auto, al is deze technisch of financieel total loss. U kunt uw auto total loss verkopen, zonder adverteren, en wij zorgen voor het transport en voor de vrijwaring.

  Wij kopen auto’s

  Wij kopen auto’s die prim in orde zijn, maar we kopen ook auto’s met defecten, auto’s met schade, en ook uw auto die total loss verklaard is kunt u bij ons aanbieden. Vul het online aanmeldformulier in en we bellen u terug. Nadat we de gegevens van de auto met u hebben doorgenomen krijgt u dan van ons een bod. Gaat u akkoord met het bod, dan wordt uw auto door ons opgehaald, overal in Nederland, gratis.

  Afhandeling

  Bij het ophalen van uw auto ontvangt u direct het afgesproken bedrag contant in handen, en de RDW vrijwaring.
  De motorrijtuigenbelasting stopt door deze vrijwaring vanzelf. U heeft het document ook nodig om uw autoverzekering op te zeggen.

  Wanneer is uw auto total loss

  Wanneer is een auto eigenlijk total loss? Deze Engelse term wordt in Nederland gebruikt. In België wordt het ook vaak ‘perte totale’ of zelfs ‘per totaal’ genoemd. Letterlijk is de betekenis dan ook ‘totaal verlies’.
  Als uw auto total loss is kan dit twee dingen betekenen:

  Technisch total loss

  auto total loss verkopenAls het technisch gesproken niet meer haalbaar is om de auto te repareren en de schade te herstellen, dan is een auto technisch total loss. Dit is bijvoorbeeld het geval als de carrosserie of het chassis zijn vervormd, in die mate dat een deugdelijk herstel niet meer mogelijk is d.m.v. vervanging of reparatie. Ook bij brandschade of waterschade wordt een auto dikwijls total loss verklaard.
  En dan is er nog de wet, waarin staat dat we financieel niet beter mogen worden van een schade aan onze auto. Dat is de reden dat u bij een auto die total loss is alleen maar recht heeft op de dagwaarde van de auto. De dagwaarde is de waarde van de auto zoals deze was net vóór de schade (of het ongeluk waardoor de schade is veroorzaakt). Het bedrag van de nieuwwaarde of vervangingswaarde van de auto wordt alleen uitgekeerd door autoverzekeringen als u daarvoor een casco verzekering had ten tijde van het ontstaan van de schade.

  Economisch total loss

  auto total loss dagwaardeEen auto is ook total loss als het financieel gezien niet meer verantwoord is om de schade te herstellen. Als een reparatie in technisch opzicht nog wel mogelijk, maar als de kosten daarvan hoger zijn dan de waarde die de auto had direct voor de schade minus de restwaarde van de auto, dan is de auto economisch total loss.

  Een reken voorbeeld:
  Stel dat een auto 1200 Euro waard was. Toen liep de auto schade op, door een ongeluk, aanrijding, of iets anders. Hierna is de auto nog 500 Euro waard. Het verschil is dus 700 Euro. Als de reparatiekosten van de schade dan 900 Euro bedragen, wat heel goed mogelijk is (en het kan zelfs nog veel meer kosten), dan is rekensommetje eenvoudig: het is financieel niet verantwoord om de schade te laten repareren, de auto is economisch total loss.

  Uw auto total loss verkopen

  Herkent u uw eigen situatie in een van de bovenstaande situaties, dan kunnen we ons voorstellen dat u overweegt om uw auto te verkopen. Biedt dan uw auto bij ons aan en ontvang een bod. U kunt dan beslissing of uw auto total loss verkopen voor u een aantrekkelijke mogelijkheid is. Gaat u op ons aanbod in, dan halen we de auto gratis bij u op, op een datum, tijd en plaats die u schikken.